Fælleskøkkenet 

Aarhus Kollegiet er en hyldest til den gamle kollegietanke, hvor livet i fælleskøkkenerne danner ramme om de studerenes sociale liv og hverdag. I køkkenet er der udover de sædvanlige madlavningsfaciliteter også mulighed for ophold og mindre arbejdspladser. I gennemsnit deles 14 boliger om ét køkken. Køkkenet er lyst og indbydende og møbleret med spiseborde og stole, så alle klyngens beboere kan spise sammen. I forlængelse af køkkenet er der fælles opholdsrum med sofamiljø. Tanken er, at klyngens beboere supplerer indretningen med mindre møbler, planter m.m., som giver hver klynge sin egen identitet. 


Loungeområde og studiepladser 

I stueetagen er der et stort loungeområde, hvor der er plads til, at kollegiets beboere kan mødes på tværs af klyngerne og holde fælles fredagsbar m.v. Derudover er der studiepladser og grupperum, som frit kan benyttes til sine studier. Går man med en iværksætter i maven, er der også god plads til idéudvikling og arbejde. På den anden side af Karen Blixens Boulevard finder man iværksætterhuset, hvor kollegiets beboere kan søge hjælp og inspiration. 


Gårdmiljø
Fra loungeområdet i stueetagen er der direkte udgang til kollegiets gårdmiljø. Gårdrummet er hjertet i kollegiet. Det er her fællesskabet mellem alle beboere kan foregå. Det er her man mødes uforpligtende når man passer igennem, det er her man griller, slapper af og hygger sig. En smuk ramme der både kan fungere en sommerdag med mange aktive personer, samt være et smukt rum om vinteren hvor man kan se og høre de andre beboere.

Kollegiet er formet som en karré med lukket gårdhave i midten. Gården er derfor et roligt ånderum med god plads til både fællesaktiviteter og studier. Trænger man til en god kop kaffe, kan man besøge Café Europas kafferisteri overfor. Caféens taghave er ideel til et lille afbræk fra bøgerne, og udsigten er fantastisk!